Skip links

Подобрете комфорта у дома с “Хермес Клима”


Комфортът у дома с климатични системи


Ние от “Хермес Клима” имаме мисия- да удовлетворим желанието за комфорт на клиента!

Климатичните системи и изработката във Вашия дом са от особено значение за нас! От създаването на фирмата до момента не спираме да изпълняваме обектите, за които вие ни се доверихте, с удоволствие!

Разполагаме с различни видове климатици. Стенни, подови, таванни, касетъчни, канални, мултисплит и други.


Стенен тип климатици


Стенен тип климатици е идеалният избор за Вас и Вашето семейство. Със сигурност можете да им се доверите за климатизация на дома Ви, но също така, те са практични при отопление и охлаждане на средно големи офис помещения.

Заради това, че те са комфортно и универсално решение, както и заради лесния им монтаж, те се наричат още битови или домашни климатици. Сред тях има и т.нар. Високо стенни климатици, които са предназначени за монтаж на височина около 3,5 м. Мощността на този вид климатици е сравнително по-малка – между 2 и 7 кВт. Те позволяват климатизация на помещения, които не са с голяма площ.
Стенен тип климатици са икономичен и модерен начин за климатизация на вашата спалня, дневна и кухня. Предимства на стенните климатици, че са лесни за монтаж и демонтаж. Освен това те поддържат температурата в помещението на желаната стойност, за да осигуряват максимален комфорт.


Подов тип климатици


При подовия тип климатици притежават изключителни преимущества пред другите видове климатици. Подовите климатици могат да се монтират близо до пода, до легло или под прозорец. Други подходящи места за монтаж на подови климатици са над подов праг, в стенна ниша, захванати за стената или наполовина вградени в стена.

От различните възможности за монтаж произтичат и основните предимства на подовите (или т.нар.конзолни) климатици. Някои от подовите модели имат по две вентилаторни турбини и могат да издухват охладения или затоплен въздух както на нивото на пода, така и вертикално – за да може той да стига и до тавана. Това тяхно качество ги прави предпочитани пред други климатици, които нямат възможност да доставят топлия въздух на нивото на пода.

Този вид климатици затоплят въздуха пред прозореца и така предотвратяват образуването на конденз около стъклата. Повечето подови климатици пестят място, осигуряват ефективна климатизация и работят безшумно.


Таванен тип климатици


Основните предимства на таванните климатици са отличната им функционалност и възможността за монтиране на стена. Те разпределят въздуха в стаята така, че той не духа директно срещу обитателите в помещението и са предназначени и за охлаждане, и за отопление. Освен това тези климатици са и интересно интериорно решение. Климатиците от този вид могат да са и таванно подови.

Климатиците от тази разновидност биха могли да се монтират и ниско долу, както например алуминиевия радиатор на централното парно отопление. Таванно подовите климатици се характеризират с малка дълбочина – между 18 и 25 сантиметра и съответно се монтират високо на тавана или ниско долу – до пода. В първият случай потокът на въздуха е с направление от горе на долу в климатизираното помещение, а във вторият обратно – от долу на горе. Двата начина на монтаж дават възможност за постигане на по-добро разпределение на въздуха и удобен подбор на мястото за разположение на климатика.


Канален тип климатици


Каналните климатици (срещат се с абревиатурата DUCT) най-често са разположени на тавана и се задържат там с помощта на перфорирана метална лента или шпилки. Така климатикът се скрива с декоративни пана на окачения таван.

При този вид климатици разпределението на затопления или съответно охладения въздух става по въздуховоди с различна форма, дължина и сечение, както и от различни материали – например синтетични панели, метал, тръби и други, които също могат да бъдат прикрити в тавана. Те са разработени с високи мощности и са особено подходящи за помещения с по-голяма площ.

Каналните климатици са предпочитани именно заради скрития монтаж. Те са с малки размери, но това не им пречи да са ефективни. Тези климатици остават скрити в тавана и не променят видимо интериора в помещението. В зависимост от модела им биват конвенционални и инверторни канални климатици.


Касетъчен тип климатици


Касетъчните климатици се монтират предимно в тавани. Те са мултифункционални при експлоатация и изключително удобни. По-голямата част от касетъчните климатици се монтират на окачени тавани, но има и такива, които се прикрепват директно към обикновени тавани.

Касетъчните климатици са проектирани предимно, за да задоволят нуждите на офис помещения, които имат окачен таван. Защо касетъчните климатици са предпочитано решение за офис сградите? Заради тяхната възможност да се скрие основната част на климатика и видим да остане единствено декоративният панел.

За разлика от каналните, касетъчните климатици разпръскват въздуха от най-ниската си точка в четири посоки без да има необходимост от монтирането на допълнителни решетки и въздуховоди. Касетъчни климатици се произвеждат дори с размер 600 х 600 мм. По-мощните климатици от тях, съответно са и с по-големи размери. Основното предимство на касетъчните климатици е тяхната незабележимост – под окачения таван се вижда единствено декоративната решетка.

Друго предимство е , че касетъчните климатици са окомплектовани с удобни филтри за многократна употреба.


При нужда от консултация – винаги сме насреща!

Hi, I’m Daniel.

Creating brand identities, digital experiences, that communicate clearly to the client. My name is Eugenia, I’m a freelance Branding and Digital Designer.

Creating brand identities, digital experiences, that communicate clearly to the client. My name is Eugenia, I’m a freelance Branding and Digital Designer.

Creating brand identities, digital experiences, that communicate clearly to the client. My name is Eugenia, I’m a freelance Branding and Digital Designer.

Creating brand identities, digital experiences, that communicate clearly to the client. My name is Eugenia, I’m a freelance Branding and Digital Designer.

Leave a comment

Позвъни