Skip links

Съвети как да изберете климатик за вашия дом

Добрият домашен климатик  предлага не само почивка от летните горещини, но също така осигурява предимството за пречистване на въздуха през цялата година, контрол на влажността и отопление през зимата. С многобройните опции, наводняващи пазара, знанието как да изберете климатик за вашия дом ще ви могне да вземете рационално решение. [rafflepress id=”1″]

“Знам какво трябва да направя сега. Трбва да си поема въздух, защото слънцето ще изгрее и утре. Кой знае какво ще донесе приливът?”

Чък Нолан, “Корабокрушенецът”

Нека споделим с Вас тайните при избор на добрия климатик.

Когато времето се затопли, мислите се насочват към разпускане. За тези, които нямат възможност за централна климатизация, стайните климатици могат да бъдат евтина и енергийно ефективна алтернатива за охлаждане на една или две стаи.

Ако сте готови да победите жегата, не сте сами: над 6 милиона стайни климатика бяха доставени за продажба през 2021 г., което е увеличение от почти 10 процента спрямо предходната година. Това не е изненадващо, като се има предвид, че много от нас работеха от вкъщи, вместо в климатизиран офис.

Типичното домакинство харчи 13 процента от годишната си сметка за комунални услуги за охлаждане, според Energy Star. Затова е важно да изберете правилната единица. Климатик, който е твърде малък, трудно ще охлади стаята. Един, който е твърде голям, се охлажда толкова бързо, че няма време да отстрани достатъчно влага, оставяйки ви със студено, влажно пространство.

Продължете да четете, за да разберете кои фактори трябва да вземете предвид, когато пазарувате за стаен климатик, както и подробности за това как тестваме модели, за да достигнем до нашите оценки за климатици .

Mask

Намерете най-добрия климатик за вашето семейство. Ние тестваме, сравняваме и оценяваме най-новите климатици, за да спестите време и пари.

 


Съвет № 1

Неща, които трябва да имате предвид при избора на климатик

  • Потърсете “Хермес Клима”

Ние винаги ще откликнем на вашите запитвания, услугата е напълно безплатна, а спокойствието за вас, че ще направите правилния избор с наша помощ е безценно.

  • Имайте предвид

, че моделите за шум, които получават отличен или много добър рейтинг в нашите тестове за шум, са толкова тихи, че единственият звук, който може да чуете, е работещият вентилатор. Климатиците, които получават справедливи оценки за шум, могат да смущават леко спящите, когато са настроени на ниско ниво, и разсейват всички, когато са настроени на високо. Но все пак, знайте че всеки човек различно шомуоусещане. Спрямо възрастта, слухът намаля, може да прочетете повече тук, ако ви е интересно.

климатици стенен тип Пловдив
  • Фактор в местоположението на прозореца

Климатиците, които са разположени с гръб към прозореца обикновено вършат по-добра работа, издухвайки въздух в една посока. Това може да е проблем, ако прозорецът ви не е центриран на стената. За да охладите равномерно една стая, ще трябва да насочите въздуха към центъра й, така че проверете дали вашият климатик трябва да духа въздух отдясно или отляво. Някои имат въртящи се ветрила.

  • Помислете за интелигентно охлаждане и отопление

Някои климатици са станали по-интелигентни, позволявайки ви да ги контролирате и регулирате от вашия смартфон. Може дори да сте в състояние да ги свържете към други охлаждащи модули във вашия дом.

  • Проверете местоположението на филтъра

Уверете се, че имате лесен достъп до филтъра за почистване, нещо, което ще правите често, за да поддържате уреда в отлично състояние.

Съвет № 2

 

Leave a comment